Tuesday, February 8, 2022

بی ادبی

 




بی ادبی

سخنی که بر زبان شما جاری می شود، بوی فرهنگ، تربیت و خانواده شما را می دهد.

دهان هر کس، بوی آنچه در فکر و حافظه‌اش هست را می دهد.

بعضی ها اصرار دارند تا فاضلاب ذهنشان را از دهانشان قی بکنند.

بعضی ها، مغز، ذهن، حافظه و دهانشان را توالت دیگران کرده‌اند.

بعضی‌ها بر جاری شدن فاضلاب از دهانشان افتخار می کنند.
ذهن و دهان بعضی‌ها به فاضلاب اجتماعی یک ملت بسته شده است.
بعضی ها، مثل خوک، در فاضلاب یک اجتماع زندگی می‌کنند. انتظار نداشته باشید که آن ها بوی گل بدهند. از آن‌ها دوری بکنید. آنها و سخنانشان را جدی نگیرید.
بعضی ها، خودشان، شخصا، لجنزار هستند. انتظار رویش گل در زندگی آنها را نداشته باشید.
وقتی سن فردی از یک مقطعی گذشت، دیگر برای تغییر دادن رفتار و اخلاق و فکر او تلاش نکنید. او، دیگر تغییر نخواهد کرد. در پیش دیگران، نقش فرد با ادب و با شعور را بازی می کند و هر وقت، موقعیت برایش مساعد شود، لجنزار درونش را بیرون خواهد ریخت.
با خوک ها، در لجنزار شان دوستی نکنید. خوک ها خوشحال می‌شوند که شما را به سطح خودشان سقوط بدهند تا هم رنگشان بشوید.

اگر با یک معتاد همنشینید. از او، دود مواد و بویی که می دهد،  ناراحت نمی شوید و تحمل می کنید، و از همنشینی با او راضی هستید و اگر برای تغییر دادن رفتار فرد معتاد تلاش جدی نمی کنید، شما نه تنها مشوق او به ادامه اعتیادش هستید بلکه بزودی معتاد هم خواهید شد.

اگر با یک سیگاری همنشین هستید، از دود و بوی سیگار و دهان آن فرد ناراحت نمی شوید، تلاش جدی برای دوری از او و یا ترک سیگار طرف نمی کنید و راضی به ادامه دوستی هم هستید، شما مشوق طرف به ادامه کارش هستید و به زودی سیگاری خواهید شد.

اگر با یک دزد همنشین هستید، از او و کارهایش زیاد ناراحت نیستید، برای تغییر رفتار او تلاش نمی کند، شما مشوق فرد به ادامه راهش هستید و اگر منافعی در این رابطه دارید، دزدی در سرنوشت شما هم خواهد بود.

اگر با یک بی‌تربیت همنشین هستید، اگر ازسخنان زشت و قبیح او خوشتان می آید یا مایل به ادامه شنیدن آن نوع سخنان هستید، شما نه تنها در درون خود بی ادب هستید بلکه فرد را تشویق به بی ادبی هم می کنید.

اگر با یک فاحشه (بدنی یا ذهنی) همنشین هستید، اگر به دوستی و همنشینی با او تمایل دارید، با او دعوا نمی کنید، از او‌منتفع می شوید، شما مشوق او به فاحشگی  هستید و در درون شما هم فاحشه ای (ذهنی یا بدنی) زندگی می کند و روزی خودش را به شما نشان خواهد داد.

اگر از همنشینی با یک اختلاسگر راضی هستید، اگر متمایل به نفع بردن از او هستید، اگر با اعمال او مخالفت نمی کنید، اگر او را فردی باهوش و زیرک می دانید، اگر دوست داشتید به جای او می بودید، شما هم در فرصت مناسب به چنان سخصیتی بدل خواهید شد.

اگر با یک پانفارس و پان‌ایرانیست دوست هستید، اگر با افکار و رفتار او مخالفت جدی نمی کنید، اگر به او احترام می گذارید، اگر او را برتر از بعضی ها و بخصوص فعالان و متفکران ملل غیر فارس می دانید، اگر او را تشویق می کنید، اگر با او قطع رابطه نکرده و دلایل قطه رابطه را به او نمی گویید، شما مشوق او برای ادامه تفکر و اعمال پانفارسی و پان‌ایرانیستی او هستید.
شما هم پانفارس هستید. سکوت یا بی تفاوتی و یا حمایت علنی یا ضمنی شما از رفتار و تفکر او، به او جسارت بیشتری برای توهین، تحقیر و مخالفت با حقوق دیگر ملل می دهد.

اگر با یک دوست یا همکار یا ...  فاشیست دارید، از افکار و رفتار فاشیستی او ناراحت نمی شوید، اگر او را تحمل می کنید، اگر با او مخالفت جدی نمی کنید، اگر با او قطع رابطه نمی کنید، در این صورت، یک شخصیت فاشیستی در درون شما زندانی است که در فرصت مناسب خودش را نشان خواهد داد.
اگر از همنشینی با آنها ناراحت نیستید و اگر به نوعی احساس نزدیکی، شباهت، همدردی و ... می کنید و منافع مالی، روحی، اجتماعی و ... در این نوع دوستی ها به شما می رسد و تمایل به ادامه دوستی‌ها و همنشینی هادارید، شما هم در مسیر او قرار گرفته اید. اگر آگاهانه، از چنان افرادی دوری نجویید، نه تنها آن‌ها را به ادامه کارهایشان تشویق خواهید کرد که خود شما هم برنگ آن‌ها درخواهید آمد.



انصافعلی هدایت

No comments:

Post a Comment

جهالت موهندیسلیگینه غلبه 270

  جهالت موهندیسلیگینه غلبه 270 https://youtube.com/live/odFvch5AHQw